Kuřecí prsa naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se při smažení maso nekroutilo, osolíme a okořeníme grilovacím kořením. Se solí opatrně, grilovací koření je slané. Já ještě každý plátek rozkrojím napůl, aby byly řízečky menší. Plátky masa osmažíme zprudka na oleji, z každé strany asi 3-4 minuty. Maso přendáme na plech, každý řízek poklademe plátkem šunky a posypeme nahrubo nastrouhanou nivou a dáme do trouby zapéct, až se sýr rozpustí. Podáváme s brambory, hranolky, na obrázku je polenta s pečenou zeleninou.
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového
hrníčku a zalijeme lžičkou oleje.
Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý
utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný.
Tvaroh: tvrdý tvaroh se...
zobrazit článek